1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Tekirdağ’da Türk Mutfağı Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Tekirdağ’da Türk Mutfağı Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Türk gastronomisinin tarihsel zenginliğini tanıtmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, Tekirdağ’da yöresel lezzetlerin tanıtıldığı kapsamlı bir etkinlikle kutlandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde ve yurt dışında kutlanan hafta kapsamında, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve eşi Nurhan Soytürk katıldı.

Etkinlikte Tekirdağ’a özgü peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Tekirdağ köftesi, Küçükyoncalı keşkeği, Velimeşe bozası, Yapıncak asma yaprağı, Tekirdağ soğanı, Ferhadanlı karpuzu gibi birçok yöresel ürün sergilendi ve katılımcılara ikram edildi. Vatandaşlar, stantlarda ürünleri tatma ve bilgi alma fırsatı buldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Faruk Karaküçük, etkinlikte tanıtılan ürünler hakkında Vali Soytürk’e detaylı bilgi verdi. Ziyaret ettiği stantlarda vatandaşlarla sohbet eden Vali Soytürk, “İlimizin mutfak kültürünün zenginleşmesi ve markalaşması yönünde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle, Tekirdağ mutfağının yerel ve ulusal düzeyde daha fazla tanıtılması, gastronomi turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir