Başkan Filiz Gencan, yapılan yatırım kapsamında “halkımıza en uygun fiyatla, en yüksek kalitede hizmet sunmak” amacı doğrultusunda hareket ettiklerini vurguladı.
Modern tesis, sosyal dayanışma ve kalite hedefiyle hayata geçiyor
Tesis; sıcak pişirme ünitesi, soğuk alan, depo ve sosyal birimlerden oluşuyor. Günlük 15.000 kişilik yemek üretim kapasitesiyle dikkat çeken merkezin, kentteki sosyal tesislerin hizmet kalitesini yükselteceği belirtildi. Başkan Gencan “Mutfak Edirne bizim için sadece bir mutfak değil, bir üretim ve dayanışma merkezi” diyerek yatırımın sosyal boyutuna dikkat çekti.
Afet & kriz durumlarında “yedek güç” olarak konumlanıyor
Proje yalnızca günlük hizmet için değil, olası afet ve kriz anlarında da kritik rol üstlenecek şekilde tasarlandı. 24 saat esaslı çalışacak tesis; taziye pilavından öğrenci yemeklerine, lokma dağıtımından lojistik desteğe kadar geniş bir hizmet yelpazesiyle görev alacak. 24 kişilik uzman kadro ile faaliyette olacak merkez, “yüksek kapasiteli alımlar sayesinde maliyeti düşürerek avantajı vatandaşa yansıtmayı hedefliyoruz” ifadesiyle tanımlandı.
Marka kent vizyonuyla Sofraya, ve kente değer katıyor
Başkan Gencan proje ile ilgili açıklamasında: “Mutfak Edirne, Edirne Belediyesi’nin markalaşma sürecine de önemli bir katkı sunacak, ürün çeşitliliğini artıracak ve sofralarımıza lezzet, kentimize değer katacaktır. Çok yakında kapılarımızı Edirne halkına açıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek projenin hem ekonomik hem de sosyal etkisini özetledi.