Akçeşme Karpuzu Tezgahlarda Yerini Almaya Başladı
Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Akçeşme Köyü’nde, 2025 yılının ilk karpuz hasadı başladı.

Karpuz üretimiyle adından söz ettiren Akçeşme’de yetişen sezonun ilk ürünleri, tarlalardan Keşan’daki tezgahlara inmeye başladı. Tatlı aroması, bol su oranı ve iri yapısıyla bilinen Akçeşme karpuzu, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olarak bu yıl da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Akçeşme Muhtarı’nın davetiyle gerçekleşen ziyarette, “Tarlada işimiz olsun, yemeye yüzümüz olsun” diyerek hasadın bereketine ortak olan ekip, Trakya’nın meşhur karpuzunun bu yıl da kalitesinden ödün vermediğini gözlemledi. Üreticiler, bu yılki verimden memnun olduklarını belirtti.
Keşan’ın en erken karpuz üreten köylerinden biri olan Akçeşme’de başlayan hasatla birlikte yerel pazarlarda Akçeşme karpuzu satışa sunuldu. Vatandaşlar, Edirne’nin Keşan ilçesinde yetişen yerli ve kaliteli karpuzlara ulaşma imkânı buluyor.