Loading...
tr usd
USD
0.15%
Amerikan Doları
39,73 TRY
tr euro
EURO
-0.12%
Euro
45,73 TRY
tr chf
CHF
0.27%
İsviçre Frangı
48,62 TRY
tr jpy
JPY
-0.01%
Japon Yeni
0,00 TRY
tr rub
RUB
0.35%
Rus Rublesi
0,51 TRY
tr cny
CNY
-0.02%
Çin Yuanı
5,53 TRY
tr gbp
GBP
0.06%
İngiliz Sterlini
53,45 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.22%
Euro Amerikan Doları
1,15 TRY
bist-100
BIST
-0.81%
Bist 100
9.128,91 TRY
usd gau
Petrol
0.65%
Brent Petrol
75,97 USD
gau
GR. ALTIN
-0.31%
Gram Altın
4.283,86 TRY
tr btc
BTC
-0.02%
Bitcoin
4.786.082,28 TRY
tr eth
ETH
0.56%
Ethereum
185.643,56 TRY
tr bch
BCH
-0.17%
Bitcoin Cash
24.586,59 TRY
tr xrp
XRP
-0.52%
Ripple
124,88 TRY
tr ltc
LTC
-0.94%
Litecoin
4.706,88 TRY
tr bnb
BNB
1.59%
Binance Coin
39.339,73 TRY
tr sol
SOL
-1.49%
Solana
9.672,38 TRY
tr avax
AVAX
-2.00%
Avalanche
1.219,47 TRY
tr ada
ADA
-0.14%
Cardano
35,91 TRY
tr dot
DOT
-1.37%
Polkadot
172,23 TRY
tr doge
DOGE
-0.09%
Dogecoin
10,99 TRY
tr shib
SHIB
-0.96%
Shiba Inu
0,00 TRY
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Oğlak Mevsimi Başladı

Oğlak Mevsimi Başladı

Edirne İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Arif Hikmet Akbay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla oğlak mevsiminin başladığını duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbay, paylaşımında oğlak etinin yüksek besin değeriyle sofralarda daha fazla yer bulması gerektiğine dikkat çekti.

📢 “Hem sağlıklı, hem lezzetli” ifadelerini kullanan Akbay, özellikle mevsiminde tüketilen oğlak etinin sayısız sağlık faydası sunduğunu belirtti. Yapılan bilimsel araştırmalara da yer verilen paylaşımda, oğlak etinin;

  • Yüksek protein ve düşük yağ içeriğiyle kas gelişimine katkı sağladığı,
  • Demir ve B12 vitamini yönünden zengin olmasıyla kansızlıkla mücadelede etkili olduğu,
  • Kalp dostu olması ve kolay sindirilebilir yapısıyla dikkat çektiği vurgulandı.

Oğlak Eti Diğer Etlerden Neden Daha Üstün?

Uzmanlar, oğlak etinin kırmızı et kategorisinde en düşük kalori ve yağ oranına sahip olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda tavuk ve sığır etine göre daha fazla demir ve çinko içermesi nedeniyle özellikle büyüme çağındaki çocuklar, sporcular ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenek olduğu ifade ediliyor.

📊 100 gram pişmiş oğlak eti:

  • 122 kcal
  • 23 g protein
  • 3.2 mg demir
  • Sadece 0.8 g doymuş yağ içeriyor.

Sağlık Uzmanları Ne Diyor?

Beslenme uzmanları da mevsiminde tüketilen oğlak etinin;

  • Kalp ve damar sağlığını koruduğunu,
  • Sindirim sistemini yormadığını,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Efes Yolu Üzerinde Yatırımlık Fırsat!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.