Loading...
tr usd
USD
0.15%
Amerikan Doları
39,73 TRY
tr euro
EURO
-0.12%
Euro
45,73 TRY
tr chf
CHF
0.27%
İsviçre Frangı
48,62 TRY
tr jpy
JPY
-0.01%
Japon Yeni
0,00 TRY
tr rub
RUB
0.35%
Rus Rublesi
0,51 TRY
tr cny
CNY
-0.02%
Çin Yuanı
5,53 TRY
tr gbp
GBP
0.06%
İngiliz Sterlini
53,45 TRY
tr eur-usd
EURO/USD
-0.22%
Euro Amerikan Doları
1,15 TRY
bist-100
BIST
-0.81%
Bist 100
9.128,91 TRY
usd gau
Petrol
0.65%
Brent Petrol
75,97 USD
gau
GR. ALTIN
-0.31%
Gram Altın
4.283,86 TRY
tr btc
BTC
-2.98%
Bitcoin
4.693.963,66 TRY
tr eth
ETH
-3.97%
Ethereum
168.103,03 TRY
tr bch
BCH
-3.34%
Bitcoin Cash
22.089,23 TRY
tr xrp
XRP
-5.75%
Ripple
103,91 TRY
tr ltc
LTC
-3.82%
Litecoin
3.980,24 TRY
tr bnb
BNB
-10.84%
Binance Coin
50.684,97 TRY
tr sol
SOL
-0.22%
Solana
8.263,53 TRY
tr avax
AVAX
-1.18%
Avalanche
951,98 TRY
tr ada
ADA
-5.47%
Cardano
28,74 TRY
tr dot
DOT
-5.78%
Polkadot
132,88 TRY
tr doge
DOGE
-5.16%
Dogecoin
8,43 TRY
tr shib
SHIB
-3.93%
Shiba Inu
0,00 TRY
  1. Haberler
  2. Keşan
  3. Keşan’da “Saros Gastronomi Merkezi” Açıldı

Keşan’da “Saros Gastronomi Merkezi” Açıldı

Keşan’da Trakya Kalkınma Ajansı ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde hayata geçirilen “Saros Gastronomi Merkezi”, 13 Ekim 2025 Pazartesi günü düzenlenen törenle açıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açılışa Edirne Valisi Yunus Sezer, kamu ve kurum temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Gastronomi Merkezi ile Lezzetler Markalaşacak

İlhami Ertem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan merkezin tanıtımı, saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Keşan TSO Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Can Tunç, merkezin detaylarını paylaştı. Merkezin amacı; Saros ve Trakya bölgesinin gastronomik zenginliklerini tanıtmakyerel ürünleri markalaştırmak ve nitelikli mutfak çalışanları yetiştirmek olarak açıklandı.


“Trakya’nın Lezzetlerini Tüm Türkiye Tanıyacak”

Açılışta söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ajans olarak turizme katkı sunacak projelere öncelik verdiklerini belirtti. Keşan TSO Başkanı İsmail Şapçı ise meslek liselerinin sanayi ve hizmet sektörlerine entegre edilmesinin önemini vurguladı.


Vali Sezer: “Satır Etimiz Var Ama Markamız Yok”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarım ürünleri açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Çeltiğin büyük bölümü Edirne ve İpsala’da yetişiyor. Satır eti, Mahmutbey kuru fasulyesi, Korudağ balı gibi değerli ürünlerimiz var ama ne yazık ki bunların Türkiye çapında marka değeri yok. Bu merkez sayesinde hem ürünleri tanıtacağız hem de sunum teknikleriyle destekleyeceğiz.”

Vali Sezer, Edirne’de 4 yeni OSB kurulacağını, bu yatırımların istihdamı artırarak bölgeye ekonomik canlılık getireceğini vurguladı. Ayrıca Saros Körfezi’nin turizmde daha etkin hale geleceğini, ancak bu sürecin nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyduğunu ifade etti.


Öğrencilerle Birlikte İpsala Mantısı Yaptı

Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer, protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra mutfak önlüğü giyen Sezer, öğrencilerle birlikte İpsala mantısı ve nişan kurabiyesi yaptı. Ziyaretçilere ise Mahmutbey kuru fasulyesi ve İpsala pirincinden yapılan pilav ikram edildi.


Saros Gastronomi Merkezi’nin Hedefleri:

  • Saros ve Trakya’nın yerel lezzetlerini markalaştırmak
  • Bölgedeki gastronomi turizmini desteklemek
  • Nitelikli aşçı, şef ve mutfak personeli yetiştirmek
  • Turizm sektörüne eleman desteği sağlamak
  • Yerel ürünlerin ulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Efes Yolu Üzerinde Yatırımlık Fırsat!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.