1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Oğlak Mevsimi Başladı

Oğlak Mevsimi Başladı

Edirne İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Arif Hikmet Akbay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla oğlak mevsiminin başladığını duyurdu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbay, paylaşımında oğlak etinin yüksek besin değeriyle sofralarda daha fazla yer bulması gerektiğine dikkat çekti.

📢 “Hem sağlıklı, hem lezzetli” ifadelerini kullanan Akbay, özellikle mevsiminde tüketilen oğlak etinin sayısız sağlık faydası sunduğunu belirtti. Yapılan bilimsel araştırmalara da yer verilen paylaşımda, oğlak etinin;

  • Yüksek protein ve düşük yağ içeriğiyle kas gelişimine katkı sağladığı,
  • Demir ve B12 vitamini yönünden zengin olmasıyla kansızlıkla mücadelede etkili olduğu,
  • Kalp dostu olması ve kolay sindirilebilir yapısıyla dikkat çektiği vurgulandı.

Oğlak Eti Diğer Etlerden Neden Daha Üstün?

Uzmanlar, oğlak etinin kırmızı et kategorisinde en düşük kalori ve yağ oranına sahip olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda tavuk ve sığır etine göre daha fazla demir ve çinko içermesi nedeniyle özellikle büyüme çağındaki çocuklar, sporcular ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenek olduğu ifade ediliyor.

📊 100 gram pişmiş oğlak eti:

  • 122 kcal
  • 23 g protein
  • 3.2 mg demir
  • Sadece 0.8 g doymuş yağ içeriyor.

Sağlık Uzmanları Ne Diyor?

Beslenme uzmanları da mevsiminde tüketilen oğlak etinin;

  • Kalp ve damar sağlığını koruduğunu,
  • Sindirim sistemini yormadığını,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü