Yarışmanın jüri koltuğunda Diyetisyen Öğretmenler Fatma Köseler, Ayşenur Alkın ve deneyimli aşçı Mehmet Koca yer aldı. Jüri üyeleri çorbaları; sunum, anlatım, hijyen, tat, lezzet ve koku kriterlerine göre değerlendirdi.
Değerlendirme sonucunda Selma Yılmaz birinci olurken, Yadigar Altıntaş ikinci, Nuran Özcan ise üçüncü oldu. Tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” takdim edilirken, yarışma büyük bir ilgiyle takip edildi.

Etkinlik sonunda kalan çorbalar izleyicilerle paylaşıldı. Ayrıca, Enezli Celil Kurter’in özel tarifiyle hazırladığı balık çorbası, YUDUM Restoran’da davetlilere ikram edildi.

Kartopu Derneği Başkanı Hasan Akkuş ve Sahil Derneği Başkanı Ulaş Demiray; etkinliğe destek veren ve salon tahsisinde katkı sunan Enez Kaymakamı Merve Ayık’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydemir’e, SYDV Müdürü Özlem Esengin’e, jüri üyelerine, yarışmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. Dernek başkanları bu yarışmanın, Enez’in unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Etkinliğin, ilerleyen dönemde Enez Balık Çorbası’nın coğrafi işaret alma sürecinde temel teşkil edeceği belirtildi.


















